Mugeba: Počitniška vila M

Projekt v Mugebi predstavlja kombinacijo arhitekturne inovativnosti, spoštovanja lokalne dediščine in težnje po skladnem sobivanju z naravo. Od izbire avtohtonih materialov, kot je istarski kamen Kirmenjak, do uporabe naprednih tehnologij in oblikovalskih rešitev, kot so refleksno steklo in dvižno drsna panoramska vrata, vsak element tega objekta pripoveduje zgodbo o povezovanju, trajnosti in estetski prefinjenosti.

Arhitekti so bili postavljeni pred izziv razmeroma majhnega kosa zemljišča z zavezo ustvariti nekaj izjemnega – vilo z bazenom, ki ne bi bila le zatočišče miru in intime, ampak bi hkrati izkoristila vse najlepše poglede, ki jih ponuja ta lokacija. Skozi premišljeni arhitekturni načrt so uspeli združiti uporabnost in izjemen slog, kar je rezultiralo v objektu, ki harmonično sobiva z okoliško naravo in zagotavlja edinstveno izkušnjo bivanja.

Sinergija narave in arhitekture

Nadaljevanje zgodbe o objektu v Mugebi se osredotoča na premišljeno izbiro in namestitev stavbnega pohištva, ki dodatno poudarja vez med notranjostjo in zunanjostjo, med človekom in naravo. Arhitekti so s posebno pozornostjo obravnavali panoramsko steno, ki se odpira proti bazenu in okoliški naravi. Odločitev za namestitev refleksnega stekla na tej steni je bila strateška, saj ne le da zagotavlja zasebnost, ampak ustvarja tudi fascinantne odseve bazena, ki se dinamično spreminjajo skozi dan.

Dvižno drsna panoramska vrata so ključni element, ki omogoča fluiden prehod med notranjimi prostori in vrtom. Ta vrata povečujejo občutek odprtosti in svobode ter omogočajo naravni svetlobi, da preplavi bivalne prostore, kar ustvarja svetel, zračen in pozitiven ambient.

Zanimivost?

Panoramska stena vključuje stekleni spoj, kjer steklo na steklo dodaja svoj estetski, a močan vizualni element. Poudarja čistost in minimalizem, hkrati pa zagotavlja neprekinjene poglede na zunanjo okolico. Ta tehnika simbolizira filozofijo transparentnosti, odprtosti in dialoga med človekom in naravo.

Vaša vizija, naša izvedba.

Izbor projektov