Podjetje Alufinal iz Krškega so obiskali predstavniki belgijskega gradbenega podjetja Louis de Waele

10. 5. 2016

Krško, 9. 5. 2016 - Pretekli konec tedna so bili na obisku v Sloveniji predstavniki enega največjih belgijskih gradbenih podjetij Louis de Waele, ki pri nas išče dobavitelje in izvajalce za izvajanje del v Belgiji. Izmed sedmih slovenskih podjetij so obiskali tudi podjetje Alufinal iz Krškega, čigar  osnovni program je izdelava, dobava in montaža aluminijskih konstrukcij v gradbeništvu s poudarkom na obešenih fasadah, oknih in vratih. Lastnik Alufinala Gregor Peterkovič je s svojo ekipo sodelavcev tako gostil vodjo direktorata za tuje investicije na zveznem ministrstvu za finance Alberta Wolfsa, vodjo oddelka za mednarodne zadeve belgijskega socialnega sekretariata Huguesa Thibauta, v delegaciji sta bila davčna svetovalca Thierry Baltus in Guillaume Blauwart, predstavnica belgijske odvetniške firme Van Olmen & Wynant, Maxime de Cordes, Alojz Andrejaš in Barbara Frontini, generalna sekretarka Kluba ambasadorjev Slovenije v Belgiji (ACSI). Prav ACSI, ki ima sedež v Bruslju in je bil ustanovljen leta 2014, Slovenska podjetja povezujejo s podjetniki v tujini, poslovnimi svetovalci in političnimi deležniki.

Vsebino obiska so v Alufinalu osredotočili na predstavitev svojega podjetja z ogledom procesa proizvodnje in dela zaposlenih, predstavili so po izvedbi najzahtevnejše referenčne objekte (med njimi hotel Radisson Blu Plaza v Ljubljani), del obiska pa so namenili tudi ogledu že izpeljanih projektov v Posavju in na Dolenjskem. Tako so goste peljali na ogled podjetja Kobra iz Šentjerneja, projekt, ki ga je Alufinal izpeljal leta 2011.

Belgijska delegacija je z gostitelji spregovorila o trenutnem stanju na gradbenem trgu v Belgiji, predstavili so priložnosti za slovenske dobavitelje, investitoje in  izvajalce, kamor uvrščajo tudi podjetje Alufinal. Gostitelji se zavedajo teže nedavnega obiska, obenem pa suvereno delajo in izvajajo projekte, ki so po besedah gostov, odlična referenca za bodoče delo na belgijskem gospodarskem prostoru. Sobotni obisk je direktor Alufinala Gregor Peterkovič nadgradil z udeležbo na ponedeljkovem seminarju podjetja  Louis de Waele na SID banki v Ljubljani, kjer so spregovorili o gradbenih priložnostih v Belgiji, ter se individualno pogovarjali o rešitvah, ki jih za določene projekte podjetje Alufinal nudi.

Zapisala: S. Pajk

Kontakt

Alufinal d.o.o.
Cesta krških žrtev 135 B
8270 Krško
+386 7 488 08 00
+386 41 795 765
info@alufinal.si

Uradni podatki

Alufinal d. o. o.
Cesta krških žrtev 135 b
8270 Krško
Slovenija
ID za DDV: SI74966162
IBAN: SI56 0700 0000 3182 466 (GB d. d.)

IBAN: SI56 3000 0001 4526 562 (Sberbank)

Digitalni certifikat