O nas

V svet, kjer so hitro napredujoči bivalni trendi in razumevanje človekovega zdravja tisti, ki določajo smernice v arhitekturi, prinašamo svežino, jasnost in rešitve za prostore, ki resnično služijo človeku.

VIZIJA USMERJENA V PRIHODNOST BIVANJA

V Alufinalu združujemo sodobno tehnologijo z bogatimi izkušnjami pridobljenimi v treh desetletjih delovanja v gradbeništvu.

pionirji v aluminijastih konstrukcijah

Nenehno presegamo tradicionalne gradbene meje na naših tleh, saj ne le sledimo trendom, temveč jih tudi ustvarjamo in postavljamo. Vedno iščemo in uvajamo nove pristope, ki navdihujejo industrijo in bodoče stranke.

Prihodnost bivanja vidimo obsijano z naravno svetlobo. V arhitekturi si s pomočjo napredne tehnologije in večdesetletnega znanja želimo zabrisati mejo med zunanjim in notranjim prostorom. To rešitev omogoča kombinacija stekla in aluminija. Ko pride do gradnje, se funkcionalnost in estetika ne izključujeta, marveč dopolnjujeta.

Prepoznavamo, da je kakovost bivalnih prostorov neposredno povezana s kakovostjo življenja. Naravna svetloba in inovativna arhitektura pripomoreta k zdravju in počutju posameznika, ki v takih prostorih biva.

Zavedamo se bogastva naše zemlje, kjer se kljub geografski majhnosti našega območja ponašamo z ogromno znanja. Naše izkušnje pričajo, da čeprav smo majhno podjetje, to ne meri naše odličnosti.

Vrednote

Stebri odličnosti v Alufinalu: natančnost, zanesljivost, inovativnost in trajnost.

Natančnost

Trdna in varna gradnja traja dlje časa in preprečuje nepričakovane stroške popravil.

V svetu aluminijastih konstrukcij je vsak milimeter pomemben. S pomočjo napredne tehnologije obdelave kovin v Alufinalu zagotavljamo, da je vsak element izdelan z natančnostjo, ki je potrebna za doseganje vrhunske kakovosti in estetike. Naša zavezanost k natančnosti se odraža v vsakem koraku, od načrtovanja do izvedbe, pri čemer uporabljamo najboljše tehnologije in pristope, pri tem pa upoštevamo sile narave, s katerimi moramo sodelovati.

Pravočasnost in zavezanost rokom

Z dobro komunikacijo, ki je potrebna za nemoten potek projekta, krepimo vaše zaupanje.

Za nas čas ni zgolj merilo trenutkov, temveč odsev našega spoštovanja vas in vaših pričakovanj. V svetu, kjer sekunde odločajo o uspehu, se vsakega dogovorjenega roka lotevamo skrajno resno. Ko obljubimo rok, to pomeni, da bo vaše bivalno okolje pripravljeno takrat, kot ste pričakovali.

Sodobnost

Bivajte v prostorih, ki združujejo najnovejše trende, naravno svetlobo in energijsko učinkovitost.

Trendi v gradbeništvu se nagibajo k večji uporabi steklenih površin, saj si sodobni človek želi živeti v prostoru, kjer meje med notranjim in zunanjim svetom postajajo pretočne. Več stekla pomeni več naravne svetlobe, kar ustvarja občutek svobode, odprtosti in povezanosti z okoljem. Poleg tega postaja samozadostnost bistvena lastnost modernih domov. Živeti v domu, ki je energijsko učinkovit, ne pomeni le dobrobiti za uporabnika in skrbi za okolje, temveč tudi misel na prihodnje generacije.

Izjemna kakovost

Vaš dom, zgrajen z mislijo na vaše pra – pra – vnuke.

Uspešno prepletamo umetnost in inženiring, da oblikujemo bivalne prostore nove generacije. V gradbeništvu je vrednota kakovosti več kot zgolj uporaba trajnih materialov ali strokovno izvedenih gradbenih postopkov. Predstavlja zavezo, da je vsaka podrobnost in vsaka komponenta vašega doma zgrajena tako, da bo zdržala preizkušnje časa, ne samo za vas, ampak tudi za vaše otroke in vnuke.

Potovanje skozi našo zgodovino in tradicijo

Vsako podjetje, projekt, zgradba, se začne kot ideja. Naše sanje o boljši gradnji so se začele že z generacijami pred nami in dobile obliko Alufinala v letu 2014.

2014

ALUFINAL D.O.O.

Nastanek Alufinala, kot ga poznamo danes. V ospredje postavimo najsodobnejšo CNC opremo, kar pripelje do nove ravni natančnosti in inovativnosti naših izdelkov in storitev.

2014

ENERGETSKA SANACIJA FASADE SID BANKE SLOVENIJE

Več kot samo obnova; ta projekt je izziv in priložnost. Pod nadzorom ZVKD-ja (Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije) temeljito saniramo kamnito fasado in vgradimo novo ALU stavbno pohištvo.

2015

HE BREŽICE

Vodilni v inovacijah, pridemo do mejnih možnosti gradnje s steklom. Uspešno izvedemo pilotni projekt steklene fasade, kjer postavimo 3D konstrukcijo in jo opremimo z velikoformatnimi steklenimi ploščami.

2016

VSTOP NA NEMŠKI TRG

Naš prvi projekt v Nemčiji, Orterer Gruppe, je bil korak, ki je potrdil našo kakovost in ambicijo. Ta uspeh odpre vrata za nadaljnje mednarodne priložnosti in krepi naš ugled na globalnem trgu.

2019

ISKRA MEHANIZMI

Velikopotezen projekt na površini več kot 20.000 kvadratnih metrih, ki smo ga izvajali v dveh delih (2019 – 2021). Pri gradnji novega poslovno-proizvodnega objekta, smo izdelali stavbno pohištvo, stekleno fasado, notranje predelne stene, požarna vrata in okna.

2020

NEU RESIDENCES

Ljubljana dobi moderni dragulj. Središče prestolnice zasije v novi luči s tem, ko postavimo stekleno fasado, ki krasno objame 11-nadstropni poslovno-počitniško-stanovanjski hibrid s 54 stanovanji.

2021

NOVA VALVASORJEVA KNJIŽNICA KRŠKO

Novo knjižnico opremimo s stavbnim pohištvom in stekleno fasado ter zasteklimo atrij znotraj objekta. Kasneje (leta 2023) je razglašena med 4 najlepše knjižnice na svetu.

2023

MASARYKOVA REZIDENCA

V osrčju Ljubljane smo za večstanovanjsko stavbo (81 stanovanj) z izvedbo premišljene protihrupne steklene fasadne obloge zagotovili optimalno osončenost bivalnih prostorov in ustvarili harmonijo med mestnim vrvežem ter umirjeno bivalno izkušnjo.

Podjetje Alufinal se je razvilo v enega od vodilnih v svoji panogi, cenjeno zaradi svojih inovacij, preciznosti in stalne zavezanosti k odličnosti.

Znameniti projekti: naš pečat v arhitekturi

Alufinal je znamka, globoko vpeta v slovensko arhitekturno krajino. Pretekla referenčna dela pripovedujejo zgodbo o naši bogati zgodovini in so nazoren prikaz naših konkurenčnih prednosti, ki jih prinašamo na trg.

Med našimi ikoničnimi projekti so hotel Plaza v Ljubljani, zdaj prepoznaven kot Radisson Blu; arhitekturna mojstrovina NEU Residences v srcu prestolnice in sodobno zasnovana Valvasorjeva knjižnica v Krškem – ena izmed štirih najlepših knjižnic na svetu leta 2023. V vsaki gradnji se osredotočamo na energetsko učinkovitost, izboljšano zvočno izolacijo in harmonijo klimatskih pogojev znotraj objektov, kar zagotavlja trajnost in udobje za vse uporabnike.

Partner za arhitekte

V Alufinalu nismo zgolj izvajalci; smo strokovnjaki v poznavanju aluminijastih konstrukcij in stekla, v projektiranju in celoviti realizaciji projekta. Ta specializiran pristop nam omogoča, da razumemo in aktivno sodelujemo ter usmerjamo projekte v sodelovanju s projektanti in arhitekti.

Kot zaupanja vreden tehnični partner arhitektom in oblikovalcem prinašamo globoko razumevanje detajlov gradnje, vpliva naravnih sil na strukture in potrebnih korakov za dosego optimalne rešitve za vsak posamezni projekt. Z našo pomočjo se kreativne vizije arhitektov lahko uresničijo učinkovito, brez nepotrebnih kompromisov med estetiko, vizijo, varnostjo, kakovostjo in trajnostjo.

Vaš partner v gradnji

Sodelovanje z nami pomeni gradnjo, ki temelji na znanju in izkušnjah iz prakse. Tako lahko kot vaš partner skupaj z vami oblikujemo vizijo vašega bivalnega prostora. S pristopom, ki združuje tradicionalne vrednote z inovativnimi rešitvami, zagotavljamo, da vsak projekt izpolnjuje in dosega vaša pričakovanja.

S tem, ko upoštevamo najboljše gradbene prakse, trende in znanstvena dognanja, poskrbimo, da je vaš projekt izveden optimalno iz različnih zornih kotov (finančen, estetski, trajnosten, ekonomičen).

Vaš pogled v svet se začne tukaj: brezmejen in neskončen

Kjer sončna svetloba preplavi vsak kotiček vašega doma, narava pa se elegantno vpleta v vaš vsakdan.

Vabimo vas, da izpolnite kontaktni obrazec in se povežete z našimi strokovnjaki. Skupaj bomo raziskali vaše ideje in začrtali pot do vašega sanjskega projekta.

Izpolnite kontaktni obrazec in dogovorili se bomo za sestanek